• Neem contact met ons op voor een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek!

Arbeidsovereenkomst laten opstellen

Bent u ondernemer en heeft u de ambitie om iemand in dienst te nemen? Dan doet u er verstandig aan om een arbeidsovereenkomst op maat te laten opstellen door een deskundige arbeidsrecht jurist. Wat u met uw medewerker(s) in een arbeidsovereenkomst vastlegt, vormt namelijk rechtstreeks de basis voor uw juridische positie alsmede die van uw werknemer. Ook bepalen deze afspraken de kracht van uw uitgangspositie wanneer u met een werknemer onderhandelt.

Veel werkgevers laten een boekhouder of accountant een arbeidsovereenkomst opstellen of kopen een standaard arbeidsovereenkomst tegen bodemprijzen zonder zich te realiseren dat niet alle afspraken toegestaan zijn in een arbeidsovereenkomst. Na ondertekening van de arbeidsovereenkomst verdwijnt deze vaak in een lade om er nooit meer naar om te kijken.

Het belang van een goede arbeidsovereenkomst wordt, zo blijkt uit de praktijk, helaas dan ook vaak geconstateerd op het moment dat het te laat is. Bijvoorbeeld op het moment dat een werkgever besluit tot het beëindigen van het dienstverband of als er een hoogoplopend conflict tussen werkgever en werknemer ontstaat over salaris, vakantiedagen, werktijden of een concurrentiebeding. Vaak komt de arbeidsovereenkomst pas weer tevoorschijn wanneer een dergelijk conflict ontstaat en weten de betrokken contractspartijen bij het ontstaan van het conflict niet meer welke verplichtingen zij precies met elkaar zijn aangegaan. Helaas maken gebreken, zoals nietigheden en slordigheden in een arbeidsovereenkomst de problemen vaak eerder groter dan kleiner waardoor deze vaak voer zijn voor rechtszaken.

Een goede arbeidsovereenkomst is maatwerk

Een goede arbeidsovereenkomst is in onze optiek dan ook maatwerk. Van tevoren inventariseert u met een deskundige jurist van Verweij Juristen wat voor u van belang is in een arbeidsovereenkomst. Daarbij wordt er uiteraard ook geluisterd naar welke afspraken voor u persoonlijk belangrijk zijn. Hierbij kunt u onder meer denken aan:

  • Is er sprake van een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd?
  • Dient er een concurrentiebeding te worden opgenomen?
  • Bescherming van intellectueel eigendom
  • Wordt er gebruik gemaakt van een leaseauto?
  • Geheimhoudingsplicht
  • Is er sprake van een cao?

Gebreken in arbeidsovereenkomst

Afspraken of bepalingen die opgenomen zijn in een arbeidsovereenkomst maar wettelijk gezien verboden zijn, kunnen leiden tot vervelende situaties. Indien bepalingen wettelijk gezien verboden zijn zal men in de meeste gevallen vasthouden aan de bepalingen uit de wet. Dit kan bijvoorbeeld het  gevolg hebben dat u langer aan een werknemer vastzit dan u had bedoeld of dat u bijvoorbeeld uw werknemer meer vrije dagen moet geven dan u zelf in gedachte had. Indien uw arbeidsovereenkomst gebrekkig of onvolledig is opgesteld dan staat u niet sterk als het tot een rechtszaak mocht komen.

Het goed schriftelijk laten vastleggen van afspraken omtrent een arbeidsovereenkomst kunt u het beste dus niet even snel als een formaliteit afdoen en kan u als ondernemer een hoop leed in de toekomst besparen. Mondelinge overeenkomsten zijn meestal ongeldig en bij twijfelgevallen of als ze worden aangevochten moeilijk te bewijzen. Geschreven contracten bieden duidelijkheid en bewijs voor beide partijen. Om deze reden is het dan ook van belang dat er geen belangrijke zaken over het hoofd gezien worden. Zodat u veilig zaken kunt doen en zich met een goed gevoel bezig kunt houden met wat er echt toe doet, ondernemen.

Ons team van deskundige juristen staat u graag bij met hun kennis op het gebied van de actuele wet- en regelgeving en maken uw arbeidsovereenkomst volledig op maat omdat geen onderneming en beroepsgroep hetzelfde is.

Opstellen arbeidsovereenkomst tegen een gunstig tarief

Voor het opstellen van een arbeidsovereenkomst hanteren wij een betaalbaar en aantrekkelijk uurtarief van € 89,00  (exclusief BTW). Daarnaast is het voor bepaalde arbeidsovereenkomsten mogelijk om met ons een vaste prijsafspraak te maken. Voordat er een aanvang gemaakt wordt met de werkzaamheden, ontvangt u te allen tijden eerst een prijsindicatie. Pas bij een akkoord wordt er gestart met het vormgeven van uw arbeidsovereenkomst.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op via het contactformulier of per e-mail, Skype of telefoon. U krijgt altijd binnen 24 uur van ons een reactie.

Neem contact met ons op
Verweij Juristen

Onze visie

We zijn een dynamisch familiebedrijf met een hecht, toegewijd team dat sociaal bewogen is en het hart op de juiste plaats heeft. Verweij Juristen staat midden in de samenleving en heeft een brede visie op de maatschappelijke ontwikkelingen. Door deze maatschappelijke betrokkenheid zijn we in staat om flexibel op te treden en met de cliënt mee te denken. Wij zijn er voor zowel particulieren als ondernemers en werken altijd met een laag en scherp tarief. Daarbij streven we naar gelijke rechten en kansen voor iedereen en geloven we in creatieve oplossingen, een hoge betrokkenheid en een persoonlijke benadering. We zijn transparant, er zijn dus geen verborgen regeltjes of kosten achteraf. Bij Verweij Juristen gaan wij voor u door het vuur waarbij wij het niet schromen om uw belangen met hand en tand te verdedigen. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe wij u kunnen bijstaan.

“Goed, professioneel en snel geholpen. Fijn om te werken met juristen met verstand van zaken. Persoonlijke benadering en meer dan bereid een stapje extra te doen, aanrader!”

Focus-010 Fotografie
http://focus-010.nl/

“Uitstekend geholpen bij een langslepend huurconflict. Betrokken en gepassioneerde juristen die echt de tijd voor je nemen en daarbij een scherp tarief hanteren. Kortom super!”

Administratiekantoor J&M


“Excellent experience!!”

Herman Chow
http://hermanchow.nl/