• Neem contact met ons op voor een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek!

Arbeidsrecht

Het arbeids- en ontslagrecht is een dynamisch rechtsgebied dat continu in beweging is en waar ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. Het arbeids- en ontslagrecht verandert dan ook voortdurend. Er is constant nieuwe wetgeving, regelgeving en rechtspraak. Een goede ontwikkeling. Dit zorgt er  echter ook voor dat er in het geval van een arbeidsconflict het voor zowel werknemers als werkgevers niet altijd duidelijk is waar men nu staat en recht op heeft. Bij het arbeids- en ontslagrecht spelen daarnaast veelal problemen die urgent zijn. De belangen zijn zowel aan de kant van de werknemer als de werkgever groot.

Conflicten op het werk zorgen vaak voor veel stress, onzekerheid en gezondheidsproblemen bij een werknemer en kunnen grote onrust voor een organisatie met zich mee brengen. Een langslepend arbeidsconflict kan funest zijn voor de werksfeer. Een ontslag of een arbeidsconflict is dan ook voor beide partijen een ingrijpende aangelegenheid, zeker als er sprake is van een langdurig dienstverband. Om deze reden is het verstandig om een advocaat in te schakelen met verstand van zaken en die de weg weet in de omvangrijke jurisprudentie van het arbeids- en ontslagrecht. Kortom een advocaat die zich kan inleven in uw situatie, met u meedenkt en uw belangen voorop heeft staan.

Om welk probleem het ook gaat: in het arbeidsrecht draait het altijd om mensen. Een goede behandeling van uw zaak begint dan ook met een goed persoonlijk contact met u als cliënt. Of u nu ondernemer bent of particulier, werknemer of werkgever, onze arbeidsrechtsspecialisten staan u graag bij in de soms moeilijke verhoudingen die er kunnen ontstaan. In alle gevallen zoeken wij naar een snelle, adequate oplossing die u het meeste oplevert en het minste kost. Wij kijken daarbij zowel naar de inhoud en feiten als naar alle bijbehorende juridische aspecten. Uiteraard stoppen wij niet voordat wij het maximale resultaat voor u hebben bereikt. Ons team heeft ruime kennis van de jurisprudentie in het arbeidsrecht. Daarom kunnen we goed inschatten welk verweer doel kan treffen en wat mogelijk is.

Wij staan u graag bij in deze voor u moeilijke tijden. Vaak geldt dat wij meer voor u kunnen doen als u ons in een vroeg stadium inschakelt. Wilt u uw zaak aan ons voorleggen of wilt u gewoon weten wat wij voor u kunnen betekenen? Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op via het contactformulier, per e-mail of telefoon. U krijgt altijd binnen 24 uur van ons een reactie. Een eerste advies is daarnaast gratis en geheel vrijblijvend.

Onderstaand vindt u enkele voorbeelden waarbij wij u kunnen adviseren of bijstaan met betrekking tot het arbeidsrecht.

Ontslag nemen

U bent eruit. U wilt ontslag nemen. Maar hoe kunt u dit nu het beste aanpakken? Mondeling of aan de hand van een ontslagbrief en hoe zit het eigenlijk met uw WW? Heeft u wel recht op WW als u zelf ontslag neemt? Kortom waar moet u op letten? Hoe pakt u dit nu het beste aan? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een antwoord op al uw vragen.

Salarisonderhandeling

U bent al enkele jaren in dienst van uw werkgever en komt erachter dat uw directe collega meer verdient dan u. Mag dit zomaar en wat kunt u hier het beste tegen doen? In dit geval kunnen wij u met onze expertise bijstaan en eventueel uw loon toetsen aan de voor uw geldende CAO. Daarnaast kunnen wij voor u met uw werkgever onderhandelen over de hoogte van uw loon zodat u krijgt waar u recht op heeft. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe wij u kunnen bijstaan.

Ontslagvergoeding

Wordt u ontslagen dan kunt u recht hebben op een zogeheten ontslagvergoeding of gouden handdruk. Deze ontslagvergoeding kan vaak in goed overleg worden bepaald door werknemer en werkgever onderling. In sommige gevallen kan het echter zo zijn dat beiden partijen het niet eens kunnen worden over de ontslagvergoeding. Dan is de tussenkomst van een kantonrechter noodzakelijk. De hoogte van de ontslagvergoeding staat dan ook niet bij voorbaat vast. Daarom is het belangrijk dat u zich goed informeert en oriënteert, voordat u akkoord gaat met een bepaald bedrag, als ontslagvergoeding. Door onze expertise en ervaring met het arbeidsrecht kunnen wij voor u de meest gunstige ontslagvergoeding onderhandelen, zodat u krijgt waar u recht op heeft.

Twijfelt u aan de hoogte van uw ontslagvergoeding of vraagt u zich af of u überhaupt in aanmerking komt voor een ontslagvergoeding? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar voor al uw vragen. U kunt ook ons contactformulier invullen, wij nemen dan binnen één werkdag contact met u op.

Contract bepaalde / onbepaalde tijd

Het gebeurt steeds vaker dat werkgever en werknemer eerst een contract voor bepaalde tijd overeenkomen. De werkgever kan hiertoe besluiten om te kijken of de werknemer zijn werk wel naar tevredenheid uitvoert, alvorens deze een vast contract aan te bieden. Een werkgever mag echter niet deze werknemer een tijdelijk contract blijven aanbieden. Er komt namelijk een moment dat een werkgever wettelijk verplicht is om de werknemer een vast contract aan te bieden.

Wanneer heeft u nu recht op een vast contract en heeft u als werknemer met een tijdelijk contract dezelfde rechten als een werknemer met een vast contract? Wanneer bent u als werkgever nu verplicht om uw werknemer een vast contract aan te bieden en mag u hiervan afwijken? Wij geven graag een antwoord op uw vragen, neem vandaag nog contact met ons op!

Landelijke dekking

Eerste adviesgesprek gratis en geheel vrijblijvend

Onze tarieven zijn transparant, helder en duidelijk dus geen verassingen achteraf

Betaalbaar juridisch advies van deskundige juristen

Altijd binnen 24 uur een reactie

arbeidsrecht