Ondernemingsrecht

Als ondernemer heeft u met uiteenlopende juridische vraagstukken te maken. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op een geschil tussen de vennoten binnen een onderneming, te maken krijgen met wanbetalers, het aangaan van overeenkomsten of het aansprakelijk gesteld worden voor onrechtmatige daad. Wij nemen al uw juridische zorgen uit handen en begeleiden u zo goed mogelijk in het juridische proces. 

Contracten

Wilt u een contract opstellen met een leverancier of gaat u een overeenkomst van opdracht aan met een onderneming/particulier? Of wilt u een VOF-overeenkomst opstellen of die juist laten ontbinden waarvoor u een vaststellingsovereenkomst nodig heeft? Wij luisteren aandachtig naar uw wensen, nemen met u de inhoud van de overeenkomst goed door en proberen uw positie zo goed en zo sterk mogelijk op papier te zetten. Vindt u het nodig dat wij een door de wederpartij verzonden conceptovereenkomst voor u nakijken of wilt u dat wij de onderhandelingen voor een contract bijwonen? Dit doen wij uiteraard graag. Neem gerust contact met ons op. 

Onbetaalde facturen

Niets is zo frustrerend voor een ondernemer als een lange lijst aan debiteuren die om uiteenlopende redenen de factuur niet betalen. Wij nemen uw zorgen uit handen en zorgen voor het zo efficiënt mogelijk incasseren van de uitstaande facturen. Kijk hiervoor naar onze werkwijze op onze website onder “Incasso” of neem contact met ons op om u in dit proces zo goed mogelijk te begeleiden.

Claims

Het komt regelmatig voor dat een onderneming aansprakelijk gesteld wordt door een consument of een andere onderneming voor ondermaatse diensten of producten. De producten en/of diensten zouden tot financiële schade hebben geleid dan wel tot letselschade.  Aansprakelijkheidsrecht is een complex onderdeel binnen het civiele recht. Feiten, bewijzen (en bewijslast) en het zo goed mogelijk documenteren van een claim zijn essentieel. Vaak kan een bericht van u, die u zonder besef en in alle onschuld geschreven heeft aan een andere partij, opgevat worden als erkenning van aansprakelijkheid. En een erkenning van aansprakelijkheid, indien bewezen, leidt tot vergoeding van de geleden schade. Wordt u aansprakelijk gesteld of wilt u juist een andere partij aansprakelijk stellen -of het een partij is met wie u een contract heeft of niet- neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten hebben ruime ervaring in claims.

Waarom Verweij Juristen?

  • Landelijke Dekking
  • Eerste adviesgesprek gratis en geheel vrijblijvend
  • Onze tarieven zijn transparant, helder en duidelijk
  • Betaalbaar juridisch advies van deskundige juristen
  • Altijd binnen 24 uur een reactie

Neem contact op