Sociaal zekerheidsrecht

In Nederland zijn er veel sociale zekerheidsrecht voorzieningen waar u in bepaalde gevallen recht op heeft. Het aanvragen van deze voorzieningen, veelal uitkeringen, gaat gepaard met veel regels. Vaak ziet u door de bomen het bos niet meer. Wellicht twijfelt u of wel genoeg uitkering ontvangt of vraagt u zich af of de looptijd van uw uitkering wel klopt.  Voor een antwoord op dit soort vragen bent u bij ons aan het juiste adres. Ons team van Verweij Juristen staat u  graag bij met onze kennis en kunde over het sociaal zekerheidsrecht Rotterdam.  Zo kunnen we, indien gewenst, voor u in bezwaar gaan tegen een beslissing en eventueel in beroep als dit nodig is. Wij kunnen voor u de soms lastige materie en correspondentie van de uitkering-instanties analyseren, interpreteren en u daarover uitleg geven en adviseren. In alle gevallen zoeken wij naar een snelle, adequate oplossing die u het meeste oplevert en het minste kost. Hieronder vindt u enkele voorbeelden waarbij we u kunnen adviseren of bijstaan met betrekking tot het sociaal zekerheidsrecht Rotterdam.

Waarom Verweij Juristen?

  • Landelijke Dekking
  • Eerste adviesgesprek gratis en geheel vrijblijvend
  • Onze tarieven zijn transparant, helder en duidelijk
  • Betaalbaar juridisch advies van deskundige juristen
  • Altijd binnen 24 uur een reactie

Neem contact op

 

Wet Arbeid en Zorg sociaal zekerheidsrecht Rotterdam

De Wet Arbeid en Zorg is door de wetgever opgesteld om het aantal verlofvormen te regelen. Deze wet regelt onder andere het zwangerschapsverlof, het calamiteitenverlof, het kraamverlof, het adoptieverlof en het kort- en langdurend zorgverlof. Het is dus wettelijk vastgelegd wanneer men recht heeft op verlof, het duur van het verlof en of men recht heeft op een uitkering. Heeft u problemen of een conflict met uw werkgever over een bepaalde verlofregeling en lukt het niet hier samen uit te komen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag waar u sociaal zekerheidsrecht op heeft.

Werkeloosheidswet

Het kan u vroeg of laat een keer overkomen. U wordt ontslagen door uw werkgever. Naast een zeer vervelende ervaring vooral ook een periode van grote onzekerheid. Want hoe zit het nu met uw inkomen? Hoe moet u nu uw rekeningen betalen? Op basis van de Werkloosheidswet kunt u in sommige gevallen terugvallen op een uitkering. De toekenning en duur van de WW-uitkering is echter afhankelijk van bepaalde criteria. Dit heeft namelijk te maken met uw arbeidsverleden en de wijze waarop het dienstverband is beëindigd.

Vraagt u zich af of u in aanmerking komt voor een WW-uitkering of is uw aanvraag bij het UWV geweigerd of is uw uitkering verlaagd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een eerste kosteloos Juridisch advies over sociaal zekerheidsrecht.