Strafrecht

Het strafrecht is een rechtsgebied dat ver ingrijpende gevolgen op uw dagelijkse leven kan hebben, indien u hiermee onverhoopt in aanraking komt. Een overheidsoptreden als een aanhouding, voorlopige hechtenis of een huiszoeking zijn ingrijpende gebeurtenissen. Dergelijke situaties hebben niet enkel op u maar ook op uw directe omgeving een grote impact en kunnen dan ook voor veel onrust in de persoonlijke sfeer zorgen.

Een strafrechtelijke vervolging heeft dan ook nagenoeg altijd verstrekkende gevolgen. Te denken valt aan het voldoen van een hoge geldboete, een langdurige ontzegging van de rijbevoegdheid of het uitzitten van een gevangenisstraf. Daarbij kunt u langdurig last hebben van een strafblad indien u daadwerkelijk veroordeeld wordt voor een strafbaar feit. Het hebben van een strafblad kan direct nadelige gevolgen hebben voor de uitoefening van bepaalde beroepen. Nergens zijn de belangen zo groot als in een strafzaak, onze samenwerkende strafrechtadvocaten begrijpen dit maar al te goed. Ons team van samenwerkende strafrechtspecialisten staat zowel cliënten bij die in aanmerking komen voor gefinancierde rechtshulp als cliënten, die hiervoor niet aanmerking komen. Voor minderjarige verdachten geldt dat rechtsbijstand altijd gratis is. In alle gevallen bent u verzekerd van dezelfde inzet en toewijding en kunt u erop vertrouwen dat u door een goede en deskundige strafrechtadvocaat wordt bijgestaan.

Waarom Verweij Juristen?

  • Landelijke Dekking
  • Eerste adviesgesprek gratis en geheel vrijblijvend
  • Onze tarieven zijn transparant, helder en duidelijk
  • Betaalbaar juridisch advies van deskundige juristen
  • Altijd binnen 24 uur een reactie

Neem contact op

Om welk probleem het ook gaat: in het strafrecht draait het altijd om mensen. Een goede behandeling van uw zaak begint dan ook met een goed persoonlijk contact met u als cliënt. Of u nu ondernemer bent of particulier, werknemer of werkgever, onze samenwerkende strafrechtspecialisten staan u graag bij in de soms moeilijke verhoudingen die er tussen burger en overheid kunnen ontstaan. In alle gevallen zoeken zij naar een snelle, adequate oplossing die u het meeste oplevert en het minste kost. Zij kijken daarbij zowel naar de inhoud en de feiten als naar alle bijbehorende juridische aspecten. Uiteraard stoppen zij niet voordat zij het maximale resultaat voor u hebben bereikt. Kortom zij staan u graag bij in deze voor u moeilijke tijden.

Daarnaast hebben de specialisten binnen ons samenwerkingsverband ruime kennis van de jurisprudentie in het strafrecht. Daarom kunnen zij goed inschatten welk verweer doel kan treffen en wat mogelijk is. Indien er over wordt gegaan tot vrijspraak stellen zij dan ook alles voor u in het werk om een gepaste schadevergoeding te vorderen, bijvoorbeeld wanneer uw in beslag genomen zaken ten onrechte zijn vernietigd, u niet verder vervolgd wordt of wanneer u bent vrijgesproken.Met name in het strafrecht geldt dat wij meer voor u kunnen doen als u ons in een vroeg stadium inschakelt, de beste verdediging begint immers zo vroeg mogelijk. Wij geven u namelijk naast juridisch advies ook praktische tips en uitleg over de procedures en wat u kunt verwachten. Ook indien u ontevreden bent over uw huidige advocaat omdat deze niet het onderste uit de kan haalt kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Wilt u uw zaak aan ons voorleggen of wilt u gewoon weten wat wij voor u kunnen betekenen? Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op via het contactformulier, per e-mail of telefoon. U krijgt altijd binnen 24 uur van ons een reactie. Een eerste advies is daarnaast gratis en geheel vrijblijvend

Onderstaand vindt u enkele voorbeelden waarbij wij u kunnen adviseren of bijstaan met betrekking tot het strafrecht.